maanantai 4. helmikuuta 2013

Geting ready to study


Kevätlukukausi alkoi täällä varsinaisesti tänään. Miulla on ensimmäinen luentoni Sosiologian-laitokselta huomenna KELLO KAHDEKSAN AAMULLA. Voi olla hieman haastavaa saada itsensä ylös, varsinkin kun tämä nukkumaan menon välttely onnistuu näin mainiosti. Kurssi on City Campuksella, jonne menee pyörällä noin 20 minuuttia. Ellen eksy. 

Aluksi olin suunnitellut lukevani sosiologian puolelta kaksi kurssia, mutta koska toinen kursseista menee päällekkäin Danish Culture Coursin kanssa,  teenkin vain yhden kurssin (Gender, Welfare, Citizenship In Europe. Theoretical Turns And Key Issues). Siinäkin on varmasti tarpeeksi hommaa, ainakin 10 opparia olisi luvassa. 

Sosiologian kurssin ja tanskalaisen kulttuurin kurssin lisäksi teen yhden kurssin Humanistisesta tiedekunnasta (Department of Cross Cultural and Regional Studies); Racisim, Theory and Cases. 



Täällä on tapana, että kurssin järjestäjä kokoaa kursseilla tarvittavan kirjallisuuden "compendiumiin" eli tuollaiseksi artikkelinivaskaksi, joka pitää ostaa yliopistolta. Minulle vieras käytäntö, mutta Viiri on kuulemma omissa opinoissaan Jyväskylässä näihin tutustunut. Ihan kätevää, ei tarvitse tulostella irtopapereita, vaan kaikki tarvittava materiaali on kätevästi yksissä kansissa. Vaikka joudun kyllä ostamaan ihan oikean kirjankin tuota rasismi-kurssia varten. 

Kursseihin on laskettu paljon aikaa itsenäiselle opiskelulle. Miulla on luentoja kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin, noin 2-3 tuntia per kurssi. Jokaiselle luennolle pitää kuitenkin ennakkoon valmistautua lukemalla artikkeleita; esim. ensi viikon tiistaina alkavalle rasismi-kurssille on luettavana melkein sata sivua. Toisaalta kursseista saa myös paljon enemmän pisteitä kuin Suomessa olen tottunut; 10-15 ECTS/kurssi. 

Kurssin kokeen voi suorittaa joko kirjallisena tai suullisena. Kirjallinen koe, jonka luultavasti itse valitsen, on noin 15 sivun mittainen tutkielma itseään kiinnostavasta aiheesta ja sitä on aikaa kirjoittaa koko lukukausi. Ei siis ahdistavia neljän tunnin tenttejä. Suullisessa kokeessa täytyy puhua noin 15 minuuttia omasta aiheestaan ja sitten yleisö (muut opiskelijat ja opettaja(t) ymmärtääkseni) esittää kysymyksiä ja käydään keskustelua. 

Vähän jännittää, miten haastavaa opiskelu englanniksi tulee olemaan. Mutta enköhän selviä, yritän ainakin.  







1 kommentti:

  1. Oo, niin kiinnostavaa. Kerro lisää opiskelun edetessä. Stemppiä :)

    VastaaPoista